När Gud gjorde mammor

När Gud skapade mammor var han inne på den sjätte dagen med övertid. Då kom en av änglarna och frågade:"Varför lägger Du ner så mycket tid på den där?"
Herren svarade och sa:"Har du sett den detaljerade beskrivningen på denna figur? Hon måste vara totalt tvättbar, men inte plast, hon måste ha 200 rörliga delar, och de ska alla vara utbytbara, hon måste drivas med svart kaffe och rester, hon måste ha ett knä där hon kan ha tre barn på en gång och som försvinner när hon står upp, hon måste kunna kyssa så att det botar allt från ett skrubbat knä till ett brustet hjärta, och hon måste ha sex par händer."
Ängeln blev väldigt förvånad över vilka fordringar det var på denna figur. "Sex par händer! Det går inte!" sa ängeln.
Herren svarade:"Oh, det är inte händerna som är problemet. Det är de tre par ögon som mammor behöver ha!"

2eyes     2eyes     2eyes

"Och det här är bara standardmodellen?" frågade ängeln.
Herren nickade samförstånd. "Just så, ett par ögon för att kunna se genom en stängd dörr när hon frågar barnen vad de gör fast hon redan vet. Ett annat par i nacken för att kunna se vad hon behöver se fast ingen tror att hon kan se det. Och det tredje paret här i pannan. De är till för att hon ska kunna titta på ett olydigt barn och säga att hon förstår och älskar honom eller henne utan att säga ett enda ord."
Ängeln försökte stoppa Herren. "Det här är alldelss för mycket jobb på en enda dag. Vänta tills i morgon med att göra det färdigt".
"Men det kan jag inte!" protesterade Herren. "Nu är jag så nära att klara av det här och det ligger mig så varmt om hjärtat. Redan nu kan hon hela sig själv när hon är sjuk OCH ordna mat åt en familj på sex personer på ett halvt kilo köttfärs och hon kan få en nioåring att stanna kvar i duschen".
Ängeln kom närmare och rörde vid kvinnan. "Men du har gjort henne så mjuk, Herre."
"Ja, hon är mjuk," medgav Herren,"men jag har gjort henne seg också. Du har ingen aning om vad hon kan tåla eller klara av."
"Kan hon tänka?" frågade ängeln.
Heren svarade:"Hon kan inte bara tänka, hon kan ta reson och förhandla också."
Då märkte ängeln något och sträckte fram handen och tog på kvinnans kind.
"Oj, det ser ut som det är en läcka på den här modellen. Sa jag inte att du försöker lägga in alldeles för mycket i den."
"Det är ingen läcka" sa Herren."Det är en tår."

teardrop   teardrop   teardrop

"Vad är tårar bra för?" frågade ängeln.
Herren sade:"Tårarna är hennes sätt att uttrycka sin glädje, sin sorg, sina missräkningar, sin smärta, sina bekymmer och sin stolthet."
Ängeln var imponerad."Du är ett geni, Gud. Du har tänkt på allt. Kvinnor är verkligen förvånansvärda!"

 
 
 
 
 
 
 

BACK
Översatt från engelska av Ingegerd
som fått orginalet från en brevvän.
Författare okänd.