Uppdat. 16 april

bokmalUtan böcker - vad vore livet?
  böcker
Böcker som jag läst den senaste tiden
från april 2018
owl
  Lästa böcker april – juni 2018

 Älskade krig Johanne Hildebrandt: Älskade krig Älskade krig är en roman om kärlek, överlevnad och försoning i krigets Irak, men också en skildring av vad som utspelar sig bakom de vackra fasaderna i Stockholms kändisvärld. Boken bygger på verkliga händelser.
Sara var välkänd programledare på tv men tvingades byta inriktning och försökte sig på krigskorrespondens.
Hon återser sin tidigare vän Magnus, son till en framgångsrik företagsledare. Han har brutit kontakten med sin familj och befinner sig i den irakiska öknen som soldat i amerikanska armén.
Sara tänker då hon diskuterar med Magnus om det rätta i att USA lägger sig i inbördeskriget i Irak: Men det var ju alltid lättare att sitta hemma och ha åsikter än att konfronteras med den komplicerade verkligheten.

Edenbrooke Julianne Donaldon: Edenbrooke


Oj så romantiskt - men just vad jag behövde en dag som denna jag var så trött och nedstämd


Motljus Annika Thor: Motljus
Motljus – Marie ser tillbaka trettio år från den plats i livet där hon är nu. Vad var det egentligen hon upplevde tillsammans med Ronny? Varför har det funnits något inom henne som hon inte kunnat släppa? Då hon ser hans dödsannons känner hon ett behov att resa till begravningen trots att de inte har haft någon kontakt över huvud taget. En fin skildring av hur hon påverkats av en trasig människa utan att förstå hur trasig han var.
Ett citat som tål att tänka på trots att det ligger lite vid sidan av den spänning som finns mellan Marie och Ronny
Marie var så upptagen av att vara en bra mamma för sin dotter Hanna och göra allt rätt att hon glömde bort att bara vara med henne och upptäcka vem hon var.

Järnskuggan Erik Eriksson: Järnskuggan
Vi får möta den före detta polisen Verner Lindgren. Han och kriminalinspektör Margret Mattsson ska ta reda på vem som har mördat en journalist och varför. Journalisten skrev om unga flickor som säljer sex till affärsmän. Hans anteckningsbok saknas.
Det blir mycket att läsa i de kartonger som fanns i journalistens gömmor och Verner sorterar noggrant. Upplösningen blir lite häftig och ganska otrolig i mina ögon men jag blev glad åt ett lyckligt slut bland det andra.

Kära Barbro Lena Ackebo: Kära Barbro
Barbro är snart 60 år. Hon känner sej ensam – och är olycklig. Hon dricker ett glas vin då och då. Men hon har svårt att gå utanför de ramar som livet har lärt henne att hålla sig inom, väntar att allt ska anpassa sig efter henne.
Hennes man Gustaf får ett utbrott Barbro, Du ska få ett tips. Försök att tänka på nån annan än dej själv nån gång.
Barbro funderar:
Vem kan göra något åt att jag är en person som ingen älskar?
Ända sedan hon var barn har hon känt att hon inte duger. Hon var inte lika duktig som sin syster i mammans ögon.
Tycker boken är lite "pratig" men gav några tankar

Skuggornas tid Agneta Arnesson Westerdahl: Skuggornas tid. (
Tycker om att hon skriver så mycket om djur och fåglar och blommor. Hon beskriver också lite maten man åt och annat om vardagslivet.
Handlingen utspelar sig under 1300-talets pestdrabbade Sverige. Den högättade Elins man och barn har som så många andra fallit offer för diger-döden, och dagarna präglas av sorg och hunger.
Men när Elin tar hand om den föräldralösa flickan Unni blir livet på Lejsta gård i Uppland förändrat. Man börjar leva igen.
Kärlek, vänskap, svek och skam, pest och inbördeskrig.

Den blå stranden
Erik Eriksson: Den blå stranden
Tankar av Kristina Tänk om det är i fantasin bara som det riktigt märkvärdiga finns. Tänk om det är när vi hoppas och längtar som det är som allra bäst
Kärleken är kanske som starkast när man längtar. När man är skilda åt och väntar på varandra då är kärleken som allra bäst.
I Byholma utanför Grisslehamn bor Kristina. Hennes kärlekshistoria med sjömannen Robert får vi följa mot en bakgrund från 1850-talet som ger mycket historiska kunskaper hur det var att leva i gränslandet mellan Sverige och Åland som då tillhörde Ryssland
En fin skildring!

next

owl-line

knappStart boksidorna mm.
knappTillbaka upp

Min dagbok      e-mail

Skriv gärna och berätta om dina lästa böcker!
Made by Ingegerd