Dagbokstext

AUGUSTI 2015

Sommaren går mot sitt slut - det blir mörkare om kvällarna...

I den fulla blomningens stund börjar förfallet.
(Japanskt ordspråk)

röda vinbär--- --- --- Någon fattas mig --- --- ---


gren

Lördag 1 augusti
Vaknade av att solen stack mej i ögonen klockan sju - SOLEN - Himlen alldeles blå och totalt molnfri.
Benet gör ont på samma sätt som vanligt och jag kan gå. Inte ett spår av blåmärken. Så skadan då jag föll igår är tydligen snarare en muskelsträckning - jag föll mjukt - var beredd på att falla och tog mark försiktigt och inte hårt och häftigt. Vilken tur jag hade!

Hör från Per att de nu har hämtat den första av de nya kattungarna. Hoppas att den ska anpassa sig till sin nya familj.
Jag tröttnar aldrig att titta på molnen och himlen så här i solneögången. Kunde krypa ner i en skön säng som doftade av rena lakan och täcke som vädrats på balkongen.

Söndag 2 augusti
Solen stack mig i ögonen klockan sju men sedan drog den mestadels en molnslöja över ansiktet.
Gudstjänst i kyrkan, tema ”Goda förvaltare” - ett tema som känns allvarligt för mej.
Under kommunionen så var det denna bön av Jeanna Oterdahl som var i mitt medvetande. Den gång du viskade mitt liv du ville mening i mitt liv. Din mening i mitt väsen skriv, min Fader och min Gud.
Vi är nu i den ”gröna” delen av kyrkoåret då tonvikten ligger på det kristna livet, livet som kristen.
Hem gick jag genom Knekarbacken och såg den rikliga växtligheten utmed ån med älggräs, trädgårdsnattviol och mjölkört. Det blåste så det gick inte att fånga blommorna med min kamera . De rörde sig för mycket så att bilden blev oskarp.

Tisdag 4 augusti
Strålande solsken och klar himmel på morgonen, i fortsättningen växlande molnighet men varmt. Timslång promenad ner till sjön, det är inte långt men jag går så långsamt.
Satt på balkongen och läste en stor del av dagen.

Onsdag 5 augusti - någon fattas mig - - - begravde mej i minnen - - -
En dag med läsning. Nu är det Ann Rosman med inspektör Karin Adler som står i centrum. Miljö är Marstrand, och jag saknar någon att dela mina tankar med. Ett citat: Det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två. Det är säkert så. Med Roland kände jag mej sällan ensam, även om vi inte sa så mycket till varandra.

Torsdag 6 augusti
Vaknar prick halv åtta och har inte ont, är förhållandevis rörlig omedelbart och utan balanssvårigheter! Är det för att det är bättre väder?
Större delen av dagen satt jag och läste, på eftermiddagen på balkongen. Ann Rosmans deckare förlagda till Marstrand är fascinerande. Synd att jag inte kunnat presentera dem för Roland och prata med honom om dem. Men jag pratar med Kristina.

Köpte jordgubbar. I år har de inte varit lika goda som vanligt. Först nu börjar de bli söta och fylliga i smaken. Kan det bero på den kalla och regniga sommaren?

Fredag 7 augusti
Vaknar till en solig dag utan värk trots att jag inte har tagit några tabletter igår.! !
Lena M var upp och hämtade böcker. vi fick en skön men kort pratstund. Det känns skönt dessa dagar då minnena av Roland kommer över mej på ett särskilt sätt.
Ett fal för Vera i TV sent på kvällen - en polis som känner med de som drabbats av våld men kanske inte är tillräckligt uppmärksam på sin assistent som hela tiden försöker visa sig duktig.

Lördag 8 augusti
morgonmusik i P2 av Armas Järnefelt strax före sex som kändes som soluppgång. The Sound of Home med Finnish Radio Symphony Orchestra, Ilpo Mansnerus som dirigent.
En förmiddag med lite lek i datorn
Kvart i sex då jag satt på balkongen och läste kom ett åskväder med mycket häftigt regn - kan inte minnas så häftigt! Vattnet forsade från taket och rännorna kunde inte hålla det utan det sprutade och forsade ner mot gatan. Läste sedan i nyheterna att det blivit översvämning under viadukten så att bilar fastnade i vattenmassorna.
Då helgsmålsringningen ljöd från kyrkan så hade det lugnat ner sej och det klarnade upp söderut så att man t.o.m. kunde se vindkraftsnurrorna igen medan det däremot var kolsvart åt norr. Lite spännande att kunna sitta i skydd på min inglasade balkong och iaktta ovädret!

Söndag 9 augusti Roland i almanackan.
vad är det jag minns av Roland? Vad kommer jag ihåg utom svårigheterna under de sista åren av hans levnad?
Jag kan höra hans tonfall då han sa kärleksord
Jag kan höra hur han lät då han var i farten i Lions Club.
Jag kan höra hur han pratade med Pelle W i telefon

Jag var ner till minneslunden och älven låg blank och det var så fina speglingar. Jag satt en stund bredvid Gudspärlan och tittade mot Kärlekspärlan och funderade.
Var på gudstjänsten och hörde vid kyrkkaffet att några träd på kyrkogården och flera av de gamla pilträden nere vid strandpromenaden råkat illa ut under ovädret vid sextiden igår. Det hade tydligen gått som en tromb förbi och tagit grenar på träd på kyrkogården och utmed strandpromenaden.
 • klicka här
  Jag gick strandpromenaden hem och såg resterna efter ovädret. En gammal pil vid Rosehill hade fallit och en mycket kraftig gren tydligen brutis av att döma av hur det såg ut. De stora grenarna som legat över vägen var tydligen bortforslade men massor av mindre grenar och kvistar låg överallt.
 • ett gammalt pilträd


  Måndag 10 augusti
  Måndag igen - och allt är som vanligt efter en vecka när jag inte har behövt värktabletter!
  Pratade med Lasse - han lät gladare än jag hört honom på länge. Höftledsoperationen har tydligen gjort honom mycket bättre.

  Tisdag 11 augusti
  Gick till bokhandeln för byte av cirkelbok. Antecknade mig också för den nya cirkeln. Det duggregnade men var skönt i alla fall.
  såg på kvällen en film med Alan Banks, polis. Det var en speciell inspelningsteknink i denna med ljuseffekter så den var annorlunda. Och det var känslor mellan de agerande. Sparsamma återhållsamma känslor.

  Torsdag 13 augusti
  Högtrycksväder! ! Efter kall natt klar himmel - Sådan dag vi längtar efter hela den långa vintern!
  Promenad till badplatsen och tillbaka - efter halva vägen är mina ben trötta.
  Sedan blev det läsning på balkongen.
  Jag tröttnar aldrig på att titta på himlen och molnen. Oftast är det så fint om kvällarna.

  Lördag 15 augusti
  Denna dag- årsdagen av Roland begravning - slog den tolfte och sista blomman ut på den vita orkidén ut så nu står den i sin fulla prakt. Får se hur länge den klarar sig denna gång? Det är fjärde gången den blommar.

  Måndag 17 augusti
  Björn ringde och berättade att han följt gossarna till skolan. Det hade gått mycket bra för Alexander att börja i en ny skola. Han hittade en gammal kompis i sin nya klass och allt verkade uppmuntrande. Filip började i en ny klass men samma fröken och skolterminen tycks alltså ha börjat bra för dem.
  Ut med soporna - det var så varmt att det blev ingen promenad - istället balkongen med en bok - och somnade - -


  Söndag 23 augusti
  Morgondimman lättade före klockan nio. Lite tomt eftersom kyrkan är stängd och gudstjänst på annan plats dit jag inte kan gå. TV och radio finns ju
  Var ute en timme - gick ner till sjön och tillbaka. Inte ett moln på himlen! Satt en stund i parken och lyssnade på tystnadens ljud. En fisk som slog. En hackspett i en av de gamla pilträden. En bil långt borta. Och annars nästan helt tyst under någon minut.

 • söndagsfrid

  Det har varit en hel vecka med sol och praktiskt taget inte ett moln på himlen.

  Måndag 24 augusti
  Vaknade vid tät morgondimma som lättat vid halv tio.
  Promenad runt via N Gränsgatan - sol och sommarmoln och en lätt vind - riktigt skönt! Det kanns mera naturligt med sommarmoln på himlen än den totalt molnfria himmel vi hade igår.
  Ängsblommorna är för det mesta vissna nu, endast renfanan lyser gul vid vägkanterna.

  Torsdag 27 augusti var sista dagen de sålde jordgubbar från Tallåsen. Vilken lång säsong det varit i år! Aldrig har man tidigare kunnat köpa ortens jordgubbar så sent i augusti. Men det beror på den kyliga juli månad då det kom igång ganska sent.

  Söndag 30 augusti
  som tidigare denna vecka - stel på morgonen - det tar tid att komma i form. Och jag behöver Ipren nu.
  Hem gick jag vägen utmed kyrksjön och det var verkligen skönt i solen. Det gick mycket bra att gå med min kära Rolle som stöd. Några björkar har enstaka gula löv. Det är ju nästan slut på augusti så inget annat att vänta. Underbar promenad!

 • fontänen i Kyrksjön  Måndag 31 augusti
  Det kom en överraskning med posten! Ett paket från Sophie.' Titta här vad jag hittade i detta paket:

 • titta

  gren

  next   back

 • Dagboksregistret   |||   Skriv gärna till mig   |||    UPP
  HTML-Edit logo