Dagbokstext juni 2015

JUNI 2015

maskros maskros maskros
   
Juni - när maskrosornas parasoller fyller luften..

Varenda minut går något förlorat, nämligen just den minuten.
Den ska inte återvända.
forgatmigej

 • fotografier från min juniresa i UK

 • forgatmigej

  Måndag 1 juni
  Månen lyser in i mitt rum i Amersham.
  en ekorre springer på en ledningstråd över vägen
  rödhaken kvittrar, en koltrast på gräsmattan
  Morgon - växlande väder, en hel del sol på förmiddagen men kallt-
  följde med Birgitta till ett Garden center vid Chenies där vi köpte kompost och tillbehör och körde hem utmed Chess och den gamla bron hemkomna började det blåsa och regna men Birgitta jobbade i trädgården i alla fall under buskarna
  Rödhaken har nog ungar i buskarna i trädgården.
  En vacker boll-visteria många rhododendeon och annat blommar i hennes fina trädgård

  Tisdag 2 juni
  efter en natt med stormvindar en dag med duggregn och blåst
  fick ordning på min laptop internetanslutning
  promenad cirka en timme och just då var det uppehåll och blåsten kom i byar
  Då jag fick medvind gällde det att hålla mig på benen!
  En glada cirklade över vägen - trastar sjöng, bofink och rödhake kvittrade
  På kvällsidan sken solen men fortfarande vazr det ordentligt blåsigt

  Onsdag 3 juni
  Läser i LjP om utgrävningar som måste starta mellan Mon och Skarpå - på det foto som hör till artikeln ser man Hansegården! Man får inte bygga ledning mellan Färila och Ljusdal för avloppsverket förrän de arkeologiska fynden blivit utgrävda.
  Det står också om stormen Egon som härjat och orsakat strömavbrott under det gångna dygnet - samma storm som jag upplevt här i UK
  Birgitta har en hel del egna grönsaker i trädgården som hon har under tät tältduk för att inte kaninerna ska äta upp dem.
  Långpromenad upp till centrum på två timmar med rollatorn, Hervines Road upp till Sycamore Road och tillbaka Chesham Road - Copperkin Lane. Vackra blommande träd och buskar i trädgårdarna, gullregn mm. Speciellt lade jag märke till en ståtlig röd kastanj.
  Bellis o smörblommor i gräsmattorna
  Trast, rödhake och bofink kunde jag höra.

  Torsdag 4 juni
  Det blev en solskensdag och lugnt, varmt i solen - var ute med rollatorn - läste - Birgitta var flitig i trädgården
  på kvällen hämtar Birgitta Dominic vid tåget Han har skadat ryggen

  fredag 5 juni
  grå morgon med regn, fuktig värme 21 grader, trädgården ser fräsch ut
  Vi var till Tesco Jag betalade maten de köpt för Sweetie night och för barnen nästa vecka
  Satt och läste i trädgården. Solen skiner mellan molnen. Kaninerna äter Birgittas kryddväxter.
  Dominic kan inte åka bil i morgon så vi skjuter upp att åka till Wales.
  Lunch rökt makrill. Men rökt makrill är ett typiskt livsmedel som kan orsaka gallbesvär och det upplevde jag under eftermiddagen och kvällen - andra som nämns är äpple, paprika, gurka, men det äter jag ju utan särskilt stora besvär men dagens festliga middag med grönsaker, paj, jordgubbar var inte bra utan spädde på bekymren.

  lördag 6 juni Svenska nationaldagen men det närkte inte vi som är i UK
  växlande molnighet ganska blåsigt
  kort promenad, korsord och läsning

  Söndag 7 juni
  Start från Amersham kl 9.20 på morgonen mot nordväst. Dominic körde. Vi fick ta paus ofta för att han skulle klara körningen. De stora motorvägarna är snabba och har ofta ängsblommor på brinkarna - t.ex. prästkrage. Men hundlokan är överblommad. Buskagen är rika och man ser inte mycket utanför häckarna. Det är alla möjliga sorters träd och buskar. Flädern är t.ex. det som jag lade märke till bland det som blommar nu. Utsikten då man på M40 rullar ner frän Chiltern Hills mot Oxfordshire är fantastisk med många spetsiga kyrktorn som sticker upp. Man kunde uppfatta att höskörden är på gång på fälten. Det är mycket boskap. Ett jordbruksområde!!
  Passerade Birmingham, Telford, (där vi åt lunch 13.30 på färdig sallad från butiken), Shrowsbury (enstaka törnrosbuskar i vägkantsfloran) och så mot gränsen till Wales.
  Klockan halv tre passerade vi skylt på två språk : Croeso i Gymru - Welcome to Wales
  I fortsättningen var alla skyltar tvåspråkiga.
  Vi följde floden Dee en bit och kom till Llangollen där det var nästan stillastående trafik. Stora vägarbeten och en stor trafik som kom från sidan och skulle in på den större genomfarten.
  När vi kom loss bar det uppåt mot Bara där vi gjorde en paus halv fyra för att se utsikten. Här uppe på höjden blommade fortfarande bluebells. Vi hade fantastiska vyer då vi körde genom Snowdon nationalpark sedan vi passerat Llangollen.
  När vi kom ner till havet vid Portmeiron köpte vi mjölk på en bensinstation strax före fem. Anlände till Aberkin Farm utanför Crickieth kl 17.20. Där väntade en stuga som Birgitta har hyrt för en vecka.
  Vi bor i en mycket välinredd men inte handikappanpassad uthyrningsstuga på gården Aberkin nära Llanystumdwy utanför Criccieth på Llyn-halvön i Wales. Gårdens ägor är till stor del omflutna av floden Dwyfor
  lammen betar utanför och man hör regelbundet deras bräkande
  Vi har utsikt över viken söder om halvön Llyn
  Dominic körde hit trots sitt ryggskott men nu ligger han som en slagen hjälte
  Kvällspromenad genom fårhagarna ner mot stranden vid Aberkin.

  måndag 8 juni
  Kunde inte manövrera duschen, Birgitta mej att hitta var man sätter på varmvatten. Det är inte handikappanpassat så jag hade en stol inne i duschrummet så att jag kunde använda ryggstödet som stödjepunkt.
  Det blev lite kaffe på ljugarbänken i solskenet
  Vi for till Criccieth, parkerade nedanför slottet, de yngre gick upp men jag stannade nere. När Dominic kom ner var han färdig, hade mycket ont. Vi körde till stranden, parkerade, Dominic la sig raklång i gräset, Birgitta gick och plaskade med fötterna i strandkanten. Jag bara gick fram och tillbaka med rollatorn utmed strandpromenaden.
  Publunch i Criccieth.
  Sedan körde vi till Porthmadog turistbyrån och köpte biljetter till turistjärnvägen genom Snowdon på onsdag och till Lidl och laddade upp med mat inför veckan.När vi kom hem blev det kaffe
  Vi såg hur de skiljde och vallade fåren med fyrhjuling och hund. Det finns en grann tupp med flera brokiga hönor på gården. Och flera tusen får, välskötta med Tackor med lamm som är några månader gamla, de flesta hade två lamm.
  På kvällen låg Dominic för ankar, Birgitta körde mig en mindre rundtur utåt Llyn-halvön Pwilheli, Morfa Nevyn där det var utsikt över havet mot Anglesey. Det är höga berg och man kör mellan dem i dalarna. Återväg Dwyfawr, Chwilog, Llanystumdwy, Vi kom inte fram till St Cybi's Well som är en klosrterruin, tänkte ta den en annan dag men det blev aldrig så.

  Tisdag 9 juni
  Solsken.
  Denna morgon var det kor utanför vår stuga. Kalvarna samlas kring mödrarnas juver.
  Dominic stannade hemma. Birgitta körde till Holyhead South Stock på Anglesey som är en plats där fågelskådare samlas. Västligaste punkten på Wales. Där var vi mellan klockan elva och halv ett. Vi gick först ner mot fyrplatsen - jag med rollatorn - och såg ljunghedlandskapet och fåglar. Bl.a. en sällsynt fågel som kallas chough. Den lär bara finnas här i hela världen.
  Vi drack kaffe på kafeet som tydligen drivs av RSPB The RSPB is the UK charity working to secure a healthy environment for birds and all wildlife, helping to create a better world for everyone.
  yn rhoi cartref i fyd natur (=giving nature a home)
  Mae ein coffi ni yn arbed bywyd gwyllt. Mae'n blasu'n anhygoel hefyd! ( Our coffee saves wildlife. It tastes amazing good too!) It is grown to the Bird Friendly* standards on reinforest fangs which prowide a safe haven for birds and other wildlife.
  Dominic ringde och ville att vi inte skulle bli borta alltför länge. Han ville beställa tid med läkaren. Vi kom överens om att vara tillbaka senast halv fem så att han kunde träffa läkare klockan fem.
  Ställde kosan direkt mot Cudnant Garden i stället för att köra runt ön Anglesey. Där gick vi runt i de gömda trädgårdarna - bluebells var överblommat, många rododendron och andra i olika stadier av blomningen. Tog en smörgåslunch (Coronation Chicken)
  Såg fåren drivas förbi, ett litet lamm kom på efterkälken och haltade så illa.
  Vi har hem före klockan fyra.
  Doktorn hade verkat trevlig. Dominic fick både en injektion och recept på smärtstillande tabletter. Så nu kan han inte köra bil eftersom de kan påverka körförmågan. Han var ganska orörlig.
  Det var fårklippning på gång, lammen men inte tackorna.
  Till middag stekte Birgitta lammkotletter. Sedan hade ost och vin och kex.

  Onsdag 10 juni
  Birgitta körde till Porthmadog och sålde tillbaka tågbiljetterna för detta var ingenting vi kunde göra tillsammans. Dominic kan inte sitta långa stunder.
  Morgonens ljud: Koltrasten. Sparvar under taket på huset där vi bor. Runt omkring alla dessa får och lamm - bääääääää - då och då hör man ett tåg passera.
  Vi gjorden en biltur utåt Llyn-halvön med lunchkorg. Pwilheli - Llanbedrog - Abersock. Där hittade vi bänkar ovanför stranden där vi kunde sitta och inta vår medförda lunch. Men då Birgitta ville köra till Plas yn Rhiw så blev det fel väg ut ur Abersock och vi virrade runt på en massa smala söta småvägar med vackra vägkanter men inte roliga att köra.
  Birgitta höll på att ge upp och sa att nu vänder jag tillbaka, men då var jag övertygad om att vi körde åt rätt håll och det visade sig att det var så. Vi kom fram till kafeet vid skogpartiet och utflyktmålet Plas yn Rhiw som tillhör National Trust. Där drack vi te - med scones och sylt och clotted cream för mej. Det vill jag ha i dessa keltiska trakter! Sedan blev det raka vägen hem och vi var framme kl fem.
  En så här års mycket dominerande blomma på vägkanterna var rödblära (eng. Red Campion Lat. Silene Dioica) och fingerborgsört (Lat Digitalis Purpurea) smörblomma (Lat. Ranunculus)

  torsdag 11 juni
  Förmiddagen gick jag en sväng med stavar bortåt vägen. Två kvigor tittade nyfiket på mej. Tuppen och hans hönor var ute på vägen.
  Vid tolv efter lunch for vi mot Llandudno. Där hamnade vi i solsken på ett kafé på toppen av skidbacken med utsikt över bobbanor. Sedan var vi till piren och gick den fram och tillbaka. Dominic försökte turen i en av spelmaskinerna. Ingen lycka--
  När vi körde därifrån blev det lite fel väg men det var ett trevligt fel för det visade sig att vi kom in på turen runt halvön Great Orme (Stora sjöormen) och såg havet från alla sidor.
  Tillbaka i stan, parkering, så en pubmiddag på The Cottage Loaf med förrätt, huvudrätt och kaffe.
  Därefter till St John Metodistkyrka. Där var det konsert på kvällen - manskör och harpist kl. 20.00 - 21.45
  Det var Penhryn kören som sjöng. Det var en bra konsert med välsjungande korister.
  Konserten avslutades med att vi unisont sjöng "Gud, ditt folk är vandringsfolket" (på engelska förståss) William Williams är tonsättaren.
  Det blev nästan mörkerkörning hem för Birgitta. Venus stod blank på himlen- hemma 23.15 Birgitta var glad att jag småpratade med henne under mörkerkörningen.

  fredag 12 juni
  mulet men varmt Det var en tacka med svart ansikte med blandade lamm utanför fönstret då jag åt frukost.
  Start kl 10 för en färd mot norr igen. Dominic körde till Caernarfon sedan tog hans rygg slut.
  Första målet var Bodnant Garden 11.15
  Första ahalten var Laburnum passage (gullregnstäckt passage i sin bästa blomning)- fantastiskt med vandrngen under ett tak av gullregn!
  Denna trädgård var uppbyggd på en bergssluttning. Mycket trappor, så det var en hel del som jag inte klarade av men vackra blommor - rosenträdgården var bara alldeles i första blomning. Precis som hemma i Sverige var det en mycket sen vår.
  Efter lunch vidare mot Snowdonia med utgångspunkt från Betws-y-Coed och vidare kom vi nog den allra bästa vägen för fina vyer över bergen.
  Vattenfall Swallow falls, Birgitta gick ner och fick foto.
  Tilltalande vy: En slänt helt blå med engelska blåklockor så det är sent här uppe i bergen
  Utsiktspunkt ovanför Llyn Gwynant där vi stoppade, och sedan fika scones ned sylt och clotted cream i Nant Gwynant i ett cafe som varit kapell Bethania
  Sedan fortsatte vägen nedför utmed den strömmande floden Glasgyn ända tills den stilla rann genom gräsmarkerna innanför Tremadog Bay. Såg en bergssida alldeles täckt med blommande rododendron!
  I Tremadog kom vi in på vägen mot Criccieth. Där blev det ett sista inköp till kvällsmat och vidare hem till fåren och lammen. Tycker absolut att lammen blivit tjockare under veckan som vi bott på Aberkin!
  Kvällsmat blev en sallad på det sista av maten och sedan kaffe med Welsh cakes och senare ost och kex.
  dagen var delvis mulen men det var perfekt i alla fall då vi var upp i bergen med klar sikt upp mot Snowdon

  Lördag 13 juni
  Start kl 10 från Aberkin söderut genom södra delen av Snowdon nationalpark väg 487 från Tremadog uppåt bergen och utmed floder med första punkt på vägen Dollgellau och under berget Cadair Idris 893 m ö h på väg 458 mot Welshpool förbi Foel där flera filmer har spelats in. Där fanns ett hotell DYFFRYN som skyltade med Coffee så det passade lagom till förmiddagskaffe vid halv tolv.
  Sedan vi passerad Welshpool dröjde dit inte länge förrän vi såg ett berg framför oss som jag från kartan läste ut som Breidden Hill och där var gränsen mellan Wales och England. Birgitta som varit så glad över standarden på vägarna i Wales upptäckte omedelbart att det var påtagligt mycket sämre på engelska sidan i Shropshire. Men nu var alla skyltar enbart på engelska.
  Vi kom fram till Shrowsbury, trasslade oss in i staden och hittade en parkeringsplats som visade sig vara långt från vårt tilltänkta mål The Abbey. Det var karneval i staden så det var inte den bästa dagen för det var trångt överallt. Vi hittade en Pizza Hut och åt lunch. (
  Det hade börjat regna ordentligt så innan vi hade promenerat hela vägen till katedralen så var vi blöta. Där var det en orkester som övade inför kvällens konsert och jag tror att det var en bit av ouvertyren till Trollflöjten som togs om gång på gång. Jag var inte särskilt imponerad av denna katedral.
  Vi kunde starta från Shrowsbury halv fem och Dominic körde resten av vägen som nu snart gick på stora motorvägar, en paus på ett kafe och sedan vidare - vidare - vidare på M1 tills skylten för avtag mot Amersham, Charleywood, Richardsworth dök upp.
  så kom vi tillbaka till Amersham på kvällen efter den lite regniga resan neråt landet. Vi körde in på gården vid Weedon Lane kl halv åtta och togs emot av trasten som sjöng i trädgården.
  Vi har haft sol alla dagar ända till gårdagen. Verkligen tur med vädret !

  söndag 14 juni

  vaknade halv sju - grått och 12 grader med duggregn ibland - senare upp till 15-16 grader och tidvis sol
  Birgittas rododendron står så grann mitt i trädgården Trastarna sjöng för full hals
  Dominic är lite bättre Jag var slö på förmiddagen. Följde med Birgitta till Tesco som skulle ladda upp med mat inför kommande vecka.
  Lunchmiddag 16.15 med kyckling, bönor, rotsaksblandning. Vitt vin, efterrätt äppelpaj, cappucino.

  Måndag 15 juni
  Dagens promenad blev via Devonshire Road till centrum, och hem via Copperkin Lane. Det var flera kvinnor som frågade om jag behövde hjälp när jag gick långsamt och sökte efter rätta vägen eller var osäker då jag skulle korsa en trafikerad gata. Jag var ute mellan klockan två och fyra och passerade Heatherton House skolan på hemvägen Där var mammor som hämtade sina barn. Det var en skön och solig dag och mina armar blev lite brända där de varit utsatta för solen då jag håller mej i rollatorn då jag promenerar.
  Birgitta hjälpte mej att checka in på flyget nästa dag.
  Sophie var så full av entusiasm - hon hade hittat en lägenhet som hon vill ha som låg inom hennes kalkyl för kostnaden. Hon bubblade hela tiden om sina planer för inredning och annat. Det var så roligt att träffa henne dessa dagar då allt tycks ligga öppet för hennes nya liv som vuxen med jobbet och lägenheten. Hon har fått jobb på ekonomiavdelningen på förlaget http://www.panmacmillan.com/ och detta var hennes önskejobb. Hon är så lycklig.

  Tisdag 16 juni
  Vaknade klockan fem, hann ta avsked av Daniel som startade kvart över fem mot sin arbetsplats. Duscha, på med strumpor, packa färdigt, frukost, hej till en yrvaken Sophie halv åtta då Dominic och Birgitta körde mej till Heathrow.
  Det är nybyggt och omorganiserat på Terminal 2 - ingenting var sig likt. Avsked. Välorganiserad assistans. Flyget i rätt tid. Arlanda i rätt tid klockan 14 svensk tid - Per mötte. Jag åt lunch, han tog en kopp kaffe. Följde mej till tåget 16.35
  Det var så grönt och fint och blommande i Hälsingland. Tåget var i rätt tid 19.16 i Ljusdal, Maj mötte mej. Strax efter halv i åtta kunde jag sätta nyckeln i dörren. Hemma igen!
  Det var varmt och kvavt, öppnade balkongdörren och flera fönster, packade upp.
  Skönt med det egna handikappanpassade badrummet. Skönt att se fram emot att ha inomhusrollatorn till hands då jag behöver toaletten på natten.
  Ringde upp Tina, lite småprat efter flera veckors frånvaro.
  Vattnade kaktusen, den såg ledsen ut, jag hade ju inte vattnat på tre veckor! Den trogna orkidén i köket har sänt upp ett nytt skott! Kan den verkligen tänka sig att blomma en fjärde gång?

  Onsdag 17 juni
  Solen väckte mej på pricken 6.00 efter en natt då jag sovit ovanligt länge utan avbrott mer än en gång.
  Det är grönt och fräscht ute, rönnarna utmed gatan står i full blom och syrenerna på gården borta vid Röda kvarn är granna.
  Det var en kylig kväll. Nästan så att jag önskade jag haft halsduk under jackan. Vi var till kyrkan, Rolle och jag. Det var konsert, med ett omväxlande program på olika instrument och med musik från alla tider och i många olika stilar. Ett av styckena var faktiskt med i konserten som vi hörde Llandudno förra veckan men i en helt annan version. ”You raise me up” nu med solosång. orgel och trumpet, då med manskör.
  Större delen av dagen har jag hållit på att skriva dagbok efter veckorna i UK. Jag har också gjort en snabbkoll på fotografierna
  Till middag hade jag en bit kokt lammkött från frysen med rotsaker.
 • middagsmat

  Torsdag 18 juni
  var till Anneli och fick håret klippt.
  Gjorde uppgiften i fotografigruppen.

  Fredag 19 juni - Midsommarafton
  Var tidigt ner och storhandlade och passade på att utnyttja ett erbjudande och köpte mycket djupfrysta grönsaker till frysen.
  Middag köttbullar och tomatsallad, sedan glass med jordgubbssylt.
  Teve på kvällen. Ett glas vitt vin.

  Lördag 20 juni - Midsommardagen
  Solskensdag med skön temperatur och nästan vindstilla! Gick till kyrkan. Det är skönt att lyssna till de välkända texterna och gripas av stämningen i psalmerna och ta till sig orden och låta sig sjunka in i dem.
  Anneli sjöng åter den fina sången ”Tänk om mänskor kunde flyga” av Åsa Jinder som hon gjorde i konserten i onsdags. Som postludium spelade hon ”Nära” som hon också gladde oss med i onsdags.
  Sångtexten
  Under mina promenader till och från kyrkan tänkte jag på att jag inte endast observerar vad jag har omkring mig. Jag vill också namna mina obervationer. T.ex. en humla i schersminblomma, maskros, penningört, smörblomma, gullkrona (käringtand), gåsört, penseer, syrener, överblommad rönn, sommargyllen, pilfink, björktrast, etc etc.
  Middag - lax, gulvit potatis, gröna ärtor - en vacker syn på tallriken.

  Söndag 21 juni
  Solskensdag.
  Läser i LjP: Det är ändå det som binder människor samman, att vi byter saker med varandra, också globalt. - jag föresträller mig Gud som en trädgårdsmästare, han gär omkring och sköter sin värld, visserligen riktigt dåligt ibland får man nog säga, men ändå på något sätt (Ronny Ambjörnson)

  En fin radiogudstjänst från Jönköping med tänkvärd predikan och folkmusik.
  Ordnade fotografier för att lägga ut på hemsidan.
 • Promenad i det fina solskennet med syrener i synvinkeln.

  Måndag 22 juni
  ">Websidor med foton från mitt besök i Storbrittannien klara

  Tisdag 23 juni
  Mina städare kom och bl.a. hjälpte mej att göra rent i skafferiet förutom det vanliga med dammsugning och golvtorkning. Det är skönt att känna att det är rent i köket.
  Kort promenad då jag tog ytterligare några kort av se sista blommande träden från perioden ”mellan hägg och syren” . Häggen missade jag helt och hållet i Sverige, rönnarna är utblommade men syrenerna är i full blom fortfarande och nu blev det också ett kort av oxel och kanelrosor.
  Läste Lars Wilderäng: Stjärnklart. Boken gav en undergångsstämning som som fyllde mej så att jag måste vakna till då jag kom ut i köket och där kunna konstatera att allt fungerar som vanligt. Att det elektriska fungerade. Att det gick att koka kaffe och laga mat. Det är en tankeväckande story - vad betyder elektroniken för vårt samhälle? Om den slutar fungera - vad är det som överlever?

  Onsdag 24 juni
  Samma vädertyp med sol och moln men inte kallt.
  Bytte bok på bokhandeln och lånade på biblioteket.
  Åt en kaka med chokladbitar i (Marabou Homestyle cookies) till eftermiddagskaffet men det gillade inte magen. Det gäller att lära sig vad jag ska undvika för att må bra!
  Alldeles klar himmel i norr vid solnedgångstid klockan elva - midsommarhimmel!

  Fredag 26 juni
  I nyheterna hördes stor oro för att på två ställen världen hade kraftiga sabotage ägt rum.

  Lördag 27 juni
  växlande väder. Gick en runda ner till sjön och tillbaka i solens värme men jag blev väldigt trött. Nere i parken vid sjön blev jag omsluten av doften av syrener. Högre upp var det vresrosor som fyllde luften med sin doft.

  Söndag 28 juni
  Solen skiner, en strålande sommardag. Men jag tänker på att det finns bara en sak som är säker - att en gång ska jag dö. Men när och hur ska det ske?
  Under gudstjänsten i kyrkan sjöng vi bl.a. psalm 217 och dessa rader ur verserna 3-4 anslöt till mina tankar:
  - led mig vid din fasta hand steg för steg mot livets land. När min tanke, tvivelstrött, obetvingligt motstånd mött och ej mera mäktar strid - inneslut den i din frid.
  Hem gick jag utmed Kyrksjön som låg spegelblank. Och inom mig ljöd psalmen 768 du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand. Får jag gå vidare i denna tro?

  Måndag 29 juni
  Promenad runt via Magasinsgatan, Östernäs. Det är inte mycket ängsblommor, de flesta är små och gula, käringtand, gulvial, femfingerört, en enstaka ängsklocka såg jag också. Den finge gärna självså sig och förmeras!
  Djurlivet är också glest, jag såg en sädesärla och en koltrasthona, och så skrattmåsarna förståss. Det blåste och var varmt, jag var alldeles svettig då jag kom in. Konditionen är usel.
  Balkongen med läsning resten av dagen

  Tisdag 30 juni
  Hade tid med tandläkaren kl ett. Han hette Hussein Lakis och lagade min spräckta framtand. Det är dyrt. 1225 kronor.
  Det blev mest att sitta och läsa denna dag, ute på balkongen. Just nu Karin Alvtegen - hennes djukdykningar i det mänskliga psyket är intressanta. Skuld - panikångest. Svek - ritualbeteende.
  Min onda höft börjar bli besvärlig igen. Kanske tid att börja äta Alvedon regelbundet?

  next    back

 • Dagboksregistret ||| Skriv gärna till mig ||| UPP