FEBRUARI 2017

Dagbokstext

Göjemånad
Det gamla namnet lär vara en förvrängning för det grekiska uttrycket som betyder "snömånad".
sollinje

 

Onsdagen den 1 februari
Molnig himmel, vindstilla, omkring minus 8 grader och en genomträngnde kyla.
Förkylningen frodas. Besvärlig hosta i natt.
KD-ordförande Lars rapporterar från sitt besök hos Sylvia att bokföringen är i värre skick än vi fruktat. Så vi kommer att bli tvingna att ändra våra planer för årsmötet.
Lunchmusik i kyrkan med Concezio Panone. En zkicklig organist har vi fått som vikarie för Masako som har fått en liten pojke.
Bibelstudium över Efeserbrevet kapitel 2. Jag var inte riktigt klar i huvudet på grund av förkylningen. Vi pratade om arvssynd. Vad är det? Kanske det som antyds i Rom. 5 12ff och Ef. 2:14
Begär = önskningar som går över moraliska gränser.
Tron allena! Ingen kan lägga en annan grund än den som är redan lagd, och det är Jesus Kristus.1 Kor.3:11

Torsdag 2 fwbruariKänner mej igenmurad. Periodvis var det också tungt att andas, höll jag mig inomhus med min rinnande näsa. Vi dagens slut var papperskorgen full med pappersnäsdukar.
Det var en frisk vind som blåste ut flaggorna på torget – ska det bli ändring I vädret?

Söndag 5 februari
Termometern visade kring nollpunkten. Ett tunt lager av snö och mulet. Mycket jobbig promenad till kyrkan i tung snömodd. Anna-Britta kom ikapp mig och vi hade sällskap.
Familjegudstjänt med sikte på de barnfamiljer som döpt ett barn under förra året. Magnus predikade om senapskornet, ett litet frö som med rätt behandling kan ge en präktig växt.
Gisela är aktiv att samla anhängare till att göra ett fritt utrymme bak I kyrkan för små samlingar efter gudstjänsten.
Jobbat med skrivjobb för KD och församlingskåren.
Nu är julcykeln I kyrkoåret slut och vi går in i förfastan. Dags att byta bort adventsljusstakarna mot de mindre prydnadslamporna.

Onsdag 8 februari
Minus 11 grader klockan fem på morgonen.
Ordnade kallelsen till församlingskårens årsmöte. Var till Sylvia men hon hittade inte plusgiro-verifikaten. Jag blev arg och visade det
Magnus ville att vi skulle samlas till gudstjänstgrupp denna kväll. Trevlig stund med tankar kring texterna på Sexagesima.
Hur länge ska jag ligga sömnlös för att vi fått trassel med bokslutet? Borde vi ha slutat tro att Sylvia skulle göra det långt tidigare? Borde jag ha tagit initiativet?

Torsdag 9 februari
Minus 12 grader, solsken och vindstilla. Högtryck. Solen lyser så fint då den tittar in vid åtta-tiden. nu stiger den upp bakom kommunalhuset.
Inte en enda anmälan till årsmötet - - på sätt och vis bra eftersom vi har ställt in på lördag och är inställda på att satsa på nytt datum 25 februari. Ddet ska nog gå att klara upp att göra ett bokslut till sist med hjälp av alla goda krafter.
I en artikel om professor Hans Rosling som har gått bort läser jag detta citat från honom
Vissa saker går faktiskt inte att diskutera. Det finns sådant som är rätt, och annat som är fel
Fredag 10 februari
Högtryck, minus 11, lugnt, mulet, ibland lätt snöfall.
På RK var det en ny stor bokhylla som preliminärt placerats framför hyllan med fackböcker så där kom jag inte åt att göra något. Förra gången lämnade jag en del nya böcker liggande och nu placerade jag in dessa på hyllor sedan jag gallrat dessa. En ny hörnhylla fick bli för pocketböcker.

Lördag 11 februari
Minus sju gradser och ganska mycket moln på himlen.
Hoppas att ingen förväntar sig årsmöte med KD, vi har försökt få ut meddelande att det blivit inxtällt.
Fullmånen står på österhimlen då det är tid att titta på teve.

Söndag 12 februari
Klar himmel och termometern på -15. Det blir att klä på mig ordentligt inför promenad tll kyrkan. Det var vindstilla så det var inte så bitande.
En gudstjänst med en predikan i läsarstil. Fina psalmer som jag tycker om, t.ex. nr86 “O Guds kärlek” och nr96 “Öppna mig för din kärlek” där sista versen kändes riktad till mej. Men vid kyrkkaffet kom jag att sitta med två damer ur kyrkokören och de tycker dessa nya psalmer är svåra. Nya – alltså från 1986 års psalmbok!
Den ena mindes Roland med glädje. Det är roligt att höra att det finns de som minns honom från hans många år i bokhandeln.
Baromtern föll under dagen. och temperaturen steg och molntäcket blev tätare.

Måndag 13 februari
Var till banken och fick några råd om hur jag ska handha mitt nya konto. Det tar tid att lära mig. Fick också växla några ord om KD:s konto i Nordea som inte kunnat avslutas ännu.

Tisdag 14 februari
Gick på en promenad i det sköna vädret med papper till Sylvia. När jag kom dit låg de saknade postgiroutdragen mm på bordet och väntade på mig. Tack gode Gud och min skyddsängel som ordnat detta bönesvar åt mig!! Men ännu har jag inte tillräckligt för att ta itu med bokslutet för KD.

Onsdag 15 februari
 • Fantastiskt fint solskensväder.
  Lunchmusik i kyrkan, pampigt som vanligt numera med Concenzio Panone. Sedan sopplunch med grönsakssoppa och sedan bibelstudium där vi fortsätter med Efesierbrevet.
  Vad är den skiljemur som Paulus skriver om? I Guds ögon är alla människor lika värda – men definitivt inte annars. En skiljemur idag är datoriseringen!
  I Efesierbrevet kap. 3 kan man utläsa vilka böneämnen Paulus har på hjärtat för församlingen I Efesos. “Gå vidare I tron!”
  Paulus är så uppfylld av att han har fått uppdraget att ge vidare av det underbara som finns i Kristus.

  Torsdag 16 februari
  Bokslutet i KD störde min sömn fast jag vet att jag inget kan göra innan jag fått beställda siffror från Nordea. Jag fick dem med eftermiddagens postutdelning. Förslaget till bokslut var klart vid halv fyra. Ordföranden Lars kom upp vid halv fem. Vi ska göra förslag till budget. Nu kan vi ordna ett årsmöte lördag 25. Undrar vad det blir av detta till slut?

  Fredag 17 februari
  Lars kom halv fem och vi enades om ett budgetförslag. Jag ska skicka handlingarna med post till revisorerna. Så nu kan våra problem kanske bli uppklarade. Ska bli skönt.

  Lördag 18 februari
  Kunde posta brevet med bokslutshandlingar halv tre.
  Var på bio Etthundraettåringen som smet från notan och försvann kl tre. Kändes som en ganska onödig filmupplevelse.
  Satt med formuleringar inför kyrkobönen till morgondagens gudstjänst. Var så genomtrött

  Söndag 19 februari
  Samma vädertyp. Temperatur strax ovan nollpunkten. Lufttrycket har sjunkit mer än tjugo streck sedan i går morse så det var nog därför jag kände mig helt utslagen i går kväll. Hade ganska ont så jag åt värktabletter.
  Mycket halt på vägen till kyrkan. Solen tittade fram och himlen var blå då jag gick dit men då jag gick hem hade det blivit mulet.
  Gudstjänst kl elva. Jag hade kyrkobönen. Det var en gudstjänt på Sexagesima – Reformationsdagen och inleddes av en Luther-psalm nr 477. Psalmen efter predikan nr218 anslöt verkligen till predikan. Den tog upp att det är ord i bibeln som man inte helt förstår eller kan ta till sig utan det ofta kommer frågor omkring.

  Onsdag 22 februari
  Det snöade hela dagen så det blev ingen promenad till kyrkan och lunchmusiken. Inget väder för en rollator!

  Fredag 24 februari
  Vid två-tiden ringde det på dörren och någon kom in. Det var från hemtjänsten. Hon kom alltså in med nyckeln. Hennes uppgift var att kolla att mitt trygghetslarm fungerar som det ska. Bra att veta att trygghetslarmet fungerar och att de gör koll ibland!

  Lördag 25 februari
  På morgonen sorterade jag papper inför KD årsmöte. När jag kom till NTO-lokalen där vi hyr lokal var det rum som vi brukar hålla till i upptagen av invandrare för en sammankomst med gudstjänst.

  Jennie och tre av våra medlemmar

  Men vi var i NTO-biblioteket som är precis lagom stort för oss. Det var bara lite omständligare att ordna måltiden efter årsmötet som förflöt i laga ordning. Vi var tolv medlemmar samt vår gäst Jennie från Edsbyn. Mitt mandat som biträdande kassör förlängdes, fast nu är jag ordinarie tills de kan hitta någon annan. Det blir nog inte i första laget. - - - - - men det kan ju inträffa sådant att det blir tvunget för dem.
  Ordförande Lars fru Eva hade ordnat en lunch. Det var god mat, kallskuret med potatissllad och grönsallad, och kaffe med färska wienerbröd. Tyvärr var detta inte vad min mage gillar förutom grönsalladen.-
  Strålande solsken men det blev ingen ytterligare promenad för mej denna dag förutom fram och tillbaka till vår lokal. Fåglarna kvittrade så flitigt.
  Skrev protokollet. Nu måste jag försöka programmera en kassabok så att jag kan betala alla utestående räkningar.
  Gjorde en mall för DD-gruppen på veckans bild. La ner väldigt mycket tid på den för att få den så som jag ville i färgsättningen.

  Söndag 26 februari
  Några grader under noll. Ett lager ny snö. Det var tussigt att gå till kyrkan men jag behöver komma dit där mina vänner finns. Jan Anders använde ritualen för fastan Det känns för mej som att gå lite förväg eftersom för mej börjar fastan inte förrän på Askonsdagen.
  Då jag gick med min rollator på de skottade trottoarerna föll följande rad ur en psalmvers i mitt sinne: När vi knäpper våra händer tar vi i vår förbön med dem som varje dag oss tjänar genom sina händers verk (ur psalm 528)

  Måndag 27 februari
  Snö och någon enda grad under nollpunkten. Administrativt arbete för KD, och annat sådant som jag gör i datorn. Börjar känna att jag har svårare att hålla ihop det jag har lovat att göra för de grupper där jag är aktiv. Det är brått att skaffa fram unga friska krafter!
  Och jag tror att alla fakturor inte blev betalda. Får beställa tid hos Kristina på banken för att lära mej hur jag ska hitta på HB:s sida. Börjar känna att jag har svårare att hålla ihop det jag har lovat att göra för de grupper där jag är aktiv. Det är brått att skaffa fram unga friska krafter!
  Ser att jag åter får svårigheter att se, ser dubbelt, det flimrar för ögonen. Jag klarar tydligen inte stressen att hålla på att skriva länge.
  De nya pengarna är besvärliga. Jag känner inte igen dem och de är så små och tunna.

  Tisdag 28 februari Maria
  Ibland lätt snöfall strax ovan mollpunkten. Mitt på dagen kom dt regn, inte mycket men i alla fal. Hoppas attr de infryser på i natt, Då blir det farligt.
  I natt var snöplogen igång mellan klockan två och fyra, närmast mitt hus efter tre. Det är störande men en välsignelse att det blir plogat.
  Tittade på mitt konto i Handelsbanken. Jag vet inte om jag har betalat Ljusnet 0, 1 eller 2 gånger. Jag kan inte läsa deras rapporter. Det är för små bokstäver. Det är tur att jag har beställt tid med Kristina på HB i morgon.
  Undrar om att jag är ovanligt hispig just nu beror på att jag haft det stressigt en tid eller om jag håller på att tappa själsfömögenheter?

  semla

  På kvällen var det årsmöte i Röda Korset. Det bjöds på fettisdagsbullar till kaffet, vad annars denna dag? En ung pigg kvnna från huvudkontoret berättade om den organiationsutredning som är på gång. Ska antalet kretsas minskas? Vad vore bäst för rörelsen? Vi uppmanades att svara på det formulär som hon delade ut och ge våra synpunkter på vad som skulle kunna fungera bättre.

  sollinje

  next    back

  sollinje

 • Dagboksregistret   |||   Skriv gärna till mig   |||    UPP