musicspeaker
Rejoice!

JANUARI 2018

Dagbokstext


Dagen idag är en märkvärdig sak

GOTT NYTT ÅR 2018

Herre, hjälp mig under detta nya år att klara av det du vill att jag ska göra
i dag
i morgon
alla dagar du ger mig.

 

Det som förut var är förbi, nu förkunnar jag något nytt. Innan det ännu spirat kungör jag det för er.
Jes 42:9

grenbar

  Måndag 1 januari
Klockan slår 12=0. Så nu är det 2018. Som vanligt de senare åren har jag sett Tennysons dikt och 12-slaget på teve men sedan stängt gått till sängs och haft radions P1 med nyårshälsning från Christofer Murray och Sveriges domkyrkoklockor och Händels La Rejouissance och sedan låtit radion tystna. Mina tankar går världen runt till mina nära och kära och alla mina vänner. Vid detta tillfälle är det skönt att jag har en liten radio på nattduksbordet! När jag har stängt apparaten kan jag somna direkt.
På morgonen vaknade jag halv åtta och knäppte på datorn och lyckades hitta en inställning som fungerar efter trasslet i går kväll. Så glad jag blev! Hoppas nu att det ska hålla. Frukost som vanligt. Inga excesser.
Avläser min vikt = samma som förra årsskiftet. Det nyårslöftet höll!
Nu gäller det att ta itu med all uppdatering som det alltid är efter ett månadsskifte men denna gång mycket mera eftersom jag har nya huvudmappar med årtal. Några uppdateringar lyckades tror jag. Men det är mycket mera att göra och det är så trögt att skriva.
På kvällen ville jag gå till kyrkan på kvällsmässan men det var ett besvärligt företag för det var så tungt före på trottoarerna. Jag var alldeles slut då jag kom fram. En vän var snäll och hjälpte mej hem efter gudstjänsten.

Tisdag 2 januari
Vaknade tio över åtta – oj – det blev brått. Det är städning idag! De kom kvart i nio. De vände också båda madrasserna och hjälpte mej att bädda rent.
Fingrarna är mycket besvärliga idag. Även yrseln. Eller är det lågtrycket som dämpar ner allt i mitt huvud?
Anna-Britta ringde. Hon har varit i stugan i Härjedalen över helgerna. Det var svårt att komma därifrån för all snö.
Och så ringde min kusin Gunnar. Han hade ett sorgligt ärende. Min kusin Anders dog hastigt och oväntat på nyårsafton. Hjärnblödning.
Fullmånen står på min österhimmel

Onsdag 3 januari
Gjorde mjuk pepparkaka på morgonen.
Var ut för att handla mat - Fruktansvärda knölar av is på gatan i gatukorsningen vid COOP. Men gården här hemma är väl skottad.
Lena Mill kom på besök och vi hade en skön pratstund i mer än en timme.

Torsdag 4 januari
Nollgradigt, det snöar, träden är så vackra i sin vita skrud. Det blåste lätt så snön på träden faller så småningom av. Men vågade inte gå ut med tanke på hur trottoarerna såg ut i går och det nya snölagret ovapå nu.
På kvällen hörde jag att snöplogningen kommit igång.

grenbar

back

 

Dagboksregistret   |||   Skriv gärna till mig    |||    UPP
HTML-Edit logo