Adagio ur "Hösten" av Antonio Vivaldi

OKTOBER 2017

Dagbokstext


 
visa väg

Den förekommande nåden
Gud är redan där - vart du än är på väg är Gud redan där
och ändå är han här - hos dig - just nu -

Oktober - vissnandets tid - höststormar bebådar vintern
 
hostlov23.gif
Söndag 1 oktober
och vi fick se solen! Det var längesedan. Natten höll sig som på en senaste tiden kring tiogradersstrecket. Under förmiddagen klarnade det upp under några timmar men sedan lade sig molntäcket igen.
Familjegudstjänst där barnen spelade upp berättelsen om hur Jakob lurade till sig förstfödslorätten från sin far och sedan hans dröm om stegen som gick upp till himlen.
 • Fotograferade höstfärger i min närhet

  Onsdag 4 oktober
  Det är fortfarande samma väder som den senaste tiden med mestadels mulet men temperaturer på cirka tio grader, alltså ingen frost.
  Lunchmusik i kyrkan med Concenzio. Han spelade 1700-talsmusik. Uppskattade bäst Fanfare och Allegro från Romans Drottningsholmsmusik men njöt också av Albinoni Adagio i två olika versioner. Sedan var det sopplunch - svampsoppa med krutonger. Hade sällskap med Marianne och Per Arne Almeflo från Färila.

  Torsdag 5 oktober
  Lite kyligare, fallande lufttryck, växlande molnighet.
  Efter frukost gick jag och tog buss till Hudiksvall, där jag uppsökte poliskontoret och beställde nytt pass eftersom denna min enda legitimationshandling går ut 14 november. De upplyste mig om att det finns en bättre legitimation för t.ex. apotek och bank men jag vill ha pass för den händelse jag vill resa till England. Att ordna pass var en mycket smidig procedur men det var svårt med fingeravtrycken – kanske mitt halvt känslolösa pekfinger inte ger bra avtryck? Men det var i alla fall snabbt ordnat. Jag gick genom affärskvarteren utan den minsta lust att gå in och se vad som fanns att shoppa. Kom fram till stationen precis lagom för nästa buss till Ljusdal och var hemma redan tjugo minuter i tolv.
  Nobelpriset i litteratur till Kazuo Ichiguro, tydigen fr a känd för en bok som blivit film ”Återstoden av dagen” medan namnet för mej hör ihop med den lite skrämmande ”Never let me go”.

  Fredag 6 oktober
  På RK sorterade jag bort 8 kassar med böcker och friställde en hyllsektion som ska flyttas. Under den kommande veckohelgen ska de möblera om i lokalen.
  Fullmåne!

  Lördag 7 oktober
  Idag gläder jag mig åt att det är solsken! Längesedan det var sådant väder. Men det innebär också att det har varit kyligt i natt och snudd på frost. Höstfärgerna står fast - förändras knappast på de färgrikare träden lönn och rönn medan björkarna blir allt gulare. Lövfällning märks det ännu inte mycket av på träden även om det syns på marken.
  Det mulnade på under dagen så det var bra att jag gick ut tidigt.
  ”Musik i Ljusdal” anordnade en lördagseftermiddag med Karin Boye. Anita Wall läste dikter, Lina Nyberg sjöng bl.a. Bernt Egerblads tonsättning av "Visst gör det ont når knoppar brister" men också egna stycken till ackompanjemang av gitarrduon ”The Gothenburg Combo”. Duon spelade också den egna kompositionen Maelstrom med Lina som solist och en dikt av Karin Boye som de tonsatt till Linas sång. Skönt att höra gitarr utan förstärkare – de var mycket skickliga. Detta sista stycke var starkt. Tyvärr var akustiken i lokalen inte bra.

  Söndag 8 oktober
  Tacksägelsedagen - underbara psalmer vi sjöng idag. Halleluja, ditt lov vi sjunger, våra hjärtan fylls med glädje!
  Olle Larsson föreslog att jag skulle sitta i kyrkvärdsbänken och det var praktiskt eftersom jag slapp trappstegen då jag skulle fram och läsa kyrkobön.
  På hemvägen från kyrkan stod en regnbåge över vattentornet.

  Tisdag 10 oktober
  Städning. De var tre stycken idag så det gick fort. Och det blir så rent i köket.
  Fick tala med Dr Winblad. Han hade kollat med apoteket och de hade lämpliga tabletter i lager så det var lätt ordnat att byta ut den saknade förskrivna medicinen. Funderar på hur jag hade gjort om det varit jag som ställts inför problemet med att min medicin inte gick att få hem förrän i december?

  Onsdag 11 oktober
  Vaknade ur en otäck dröm där jag var försenad till jobbet och vi skulle öppna ett nytt apotek och ingenting var på plats men fullt av kunder väntade och inget kösystem - - -
  Grått och regnigt 4 grader.
  Lunchkonsert med mestadels verk från 1800-talet, lite romantik samt sådant som har med Tacksägelsedagen att göra. T.ex. Egna variationer av Concencio över psalm 23 Tack gode Gud, för allt som finns.
  Bibelstudium 1 Sam.3-4 Vi talade om människans fria vilja: Gud kan inte verka mot en människas vilja . Gud skapade oss med en fri vilja.

  Torsdag 12 oktober Regn. Vid två-tiden övergick det i duggregn så jag passade på att gå ut, hämta mitt nya pass hos polisen, prata med PO-ljud om min krånglande mobiltelefon och hämta tabletterna på apoteket. När jag sedan hemma skulle testa telefonen så blev jag besviken för det var samma fel på den som förut. Förklarade väl inte vad jag ville ordentligt.
  Men i posten fick jag meddelande att pensionen nu ska komma till mitt bankkonto direkt. Äntligen! Skönt.
  Regnet tilltog ordentligt igen så jag hade tur som gick ut då jag gjorde.


  hostlov23.gif

  back

 • Dagboksregistret   |||   Skriv gärna till mig    |||    UPP
  HTML-Edit logo